Aktiviteter kring Söndervig

Ta er tid att uppleva aktiviteterna i Söndervig. Det väntar er massor av härliga aktiviteter som inte kräver en längre biltur – så ge er iväg och utforska lokalområdet med familjen. Både unika och oväntade upplevelser garanteras.

Aktiviteter vid Söndervig

  • Upplev de fascinerande konstverken i sanden

Sandskulpturfestival

Upplev de fascinerande konstverken i sanden som i år berättar historien om den dramatiska medeltiden.
Det hela inramas av en 200 meter lång och sju meter hög mur, tillverkad av 40 duktiga sandskulptörer.

Läs mer

Vattenskidor för alla

Få en helt speciell semesterupplevelse – prova att stå på vattenskidor. Besök Kabelpark® i Hvide Sande och stifta bekantskap med den supertuffa sporten; alla som har fyllt åtta år kan vara med.

  • Kul aktiviteter på 10 meters höjd

Kul aktiviteter på 10 meters höjd

Har du någonsin spelat precis uppe på trädtopparna? Halkade ner i full fart? Tävlingen från träd till träd i roliga hängbroar? Prova det i WOW PARK Skjern, som är full av lek och spänning på höjden!

Stöpa ett ljus

Finns det något trevligare än att fördjupa sig i att skapa sitt eget ljus? Hos Klosterdesign i Ringkøbing kan ni skapa ert helt egna ljus och välja mellan fler än 30 olika färger och många storlekar.

Loppmarknad

Var med på skattjakt på den lokala bagageloppisen i Söndervig och gör ett fynd tillsammans med familjen. Gläd er åt att hitta helt särskilda souvenirer och åt att ha trevliga samtal med handlarna.

Aktiviteter Söndervig

Aktiviteter för hela familjen
Det kan vara stor skillnad på vad medlemmarna av familjen gärna vill uppleva. Lyckligtvis är det ett brett urval av aktiviteter i Söndervig som tilltalar både stora och små. Här hittar ni allehanda olika aktiviteter att fördjupa er i, som att stöpa ett vackert ljus – till att åka iväg på vattenskidor.

Gå på vattnet – nästan
Når ni står på vattenskidor i Kabelpark® i Hvide Sande känns det nästan som att gå på vattnet. Med ett fast grepp om handtaget till kabeln som drar iväg er på vattnet kan ni njuta av turen som även är för nybörjare helt ner till åtta år. Ni väljer själva om ni vill boka en tid på de introducerande lagen på förmiddagen eller bara titta förbi på öppettiden och beställa tid. Ni kan avsluta strapatserna på vattnet med en lunch i hamburgerköket eller en stärkande kopp kaffe i espressobaren.

Stor lek- och nöjespark i skogen
Upplev et äventyrliga skogsunivers med träkojor, rutschbanor, hängbroar, linbanor, labyrinter, underjordiska grottor och mycket mer i WOW PARK Skjern. Hoppa lös mellan jättebollar i ett av de stora näten högt uppe i träden - eller ta en slingstrid med mamma eller pappa i jätteselen!

Dolda blommor
De förbises ofta, då den vackra Nordsjön upptar all uppmärksamhet – men faktiskt döljer sig de finaste blommorna i dynerna nära stranden. Särskilt på våren kan ni hitta många vackra blommor som rölleka, harklöver och åkervädd. De blir en fin dekoration i en vas i semesterhuset, men ni kan också roa er med att torka de insamlade blommorna och sätta dem i ramar när ni kommer hem. Så får ni ett helt speciellt minne från er semester.

Flyg drake, flyg!
Västanvinden är perfekt för drakflygning. Tillverka er helt egna drake eller köp ett exemplar i Söndervig, så är ni redo att få luft under vingarna. I augusti månad anordnas mini-drakfestival i Söndervig där ni kan delta i workshops och designa era egna drakar. Arrangemanget är också för nybörjare.

Loppmarknad och ljus
Bagageloppisen i Söndervig är ett dragplåster, eftersom det här alltid döljer sig fantastiska fynd i de många stånden. Här kan ni få historien bakom den särskilda dyrgripen som ni inte kan gå hem utan, och det finns en mängd saker att titta på. Det finns det också hos Kloster Design i Ringkøbing, där ni bland annat kan fördjupa er i att stöpa ljus – och välja mellan ett otal färger och storlekar.