Thyborøn

Den charmerande fiskarorten har många sevärdheter och här kan hela familjen enkelt spendera en dag fylld med spännande upplevelser. Ni kan bland annat lära er mer om allt som händer under havsytan på Jyllandsakvariet eller på Kystcentret, besöka ett tvättäkta snäckhus eller åka på sälsafari.

Upplev Thyborøn

Jyllandsakvariet

Törs ni hålla en krabba i handen, klappa en haj på huvudet eller stryka en rocka över ryggen? Använd sinnena för att lära känna de härliga havsdjuren i Jyllandsakvariet.

Kystcentret Thyborøn

Lek med naturkrafterna i Kystcentret och känn Nordsjöns meterhöga vågor och farliga underströmmar på kroppen. En tur på stranden blir aldrig sig lik igen.

Besök ett snäckhus

Upplev ett unikt hus dekorerat med tusentals snäckskal och snigelskal. I huset hittar ni en fascinerande utställning av spännande havsfynd samt en butik och ett café.

Fiskeauktioner

Delta i en av de legendariska fiskeauktionerna i Thyborøn tillsammans med familjen och få med nyfångade läckerheter hem till kvällsmaten. Det hålls auktioner på onsdagar i juli och augusti.

Sälsafari

Kom nära de nyfikna sälarna på sälsafari i Limfjorden. Sälar simmar ofta ut till båten, så det finns goda möjligheter att få en stor naturupplevelse.

Thyborøn

En värld av vatten
Thyborøn bär tydlig prägel av att orten ligger vid kusten – här hittar ni en rad upplevelser som alla tar utgångspunkt i havet.

Jyllandsakvariet
Håll en krabba i handen, klappa en haj på huvudet eller stryk en rocka över ryggen ...I Jyllandsakvariets klappool kan ni använda sinnena för att lära känna de härliga havsdjuren. Hjälp också till med de veckovisa utfodringarna, hitta bärnsten på bärnstensstranden inomhus och var kreativa tillsammans med familjen i strandverkstaden.

Kystcentret Thyborøn
Lek med naturkrafterna i Kystcentret och känn Nordsjöns meterhöga vågor och farliga underströmmar på kroppen. I Kystcentret utmanas både kropp och hjärna och ni får en särskild förståelse för naturens små och stora sammanhang. En tur på stranden blir aldrig sig lik igen.

Historien om snäckhuset
Historien bakom det äventyrliga snäckhuset i Thyborøn går tillbaka till 1949 där den tidigare gårdsägaren Alfred Nielsen köpte en mark i Thyborøn. Han lovade sin hustru ett helt speciellt hus som resande från när och fjärran skulle se. 25 år senare stod ett helt unikt hus klart, dekorerat med tusentals snäckskal. I dag utgör huset grunden för både en utställning av spännande havsfynd, en butik och ett café.

Fiskeauktioner
I fiskarorten Thyborøn har det i generationer hållits fiskeauktioner för företag som köper in färsk fisk till produktion, matställen osv. Som turist kan det vara både roligt och intressant att uppleva auktionsmästaren styra auktionen – det kan nämligen vara helt omöjligt att förstå vad som pågår. Det hålls också fiskeauktioner för privatpersoner där ni kan buda på familjevänliga inpackningar av fisk i stället för hela lådor. Auktionerna är vanligtvis på onsdagar i juli och augusti.

Sälsafari
Kom nära de nyfikna sälarna på sälsafari i Limfjorden. Sälarna simmar ofta ut till båten, så det finns goda möjligheter att få en stor naturupplevelse. Under tiden berättar er guide om sälarna och det rika djurlivet i Limfjorden. Det finns goda chanser för att ni möter den stora gråsälen som är Danmarks största rovdjur. Hanen kan väga ända upp till 300 kg!