Naturkraft – låt sinnena gå på upptäcktsfärd

Besök Naturkraft-parken och låt sinnena gå på upptäcktsfärd. Prova att sticka in huvudet i en Nordsjöstorm och upptäck vilka starka krafter som styr. Gör en utflykt i parken, fylld med lek och äventyr.

Naturkraft

En unik byggnad

Upplev den magiska stämningen i en byggnad som mest påminner om ett tält. Den speciella huvudbyggnaden är täckt av en folie som låter gränserna mellan inne och ute flyta ihop. Härinne hittar ni olika utställningar, alla med fokus på naturen.

Gå på upptäcktsfärd

Hos Naturkraft handlar det om att släppa taget om marken och låta nyfikenheten råda. Lägg er ner på sumpnätet och sjösätt era egenbyggda båtar. Prova talröret och se om ni kan skrämma besökarna i den andra änden av röret. Försök att komma torrskodd över vattnet.

Vind-teater ute i friska luften

På scenen i Naturkraft-parken kan ni se föreställningen Vindrose som handlar om vinden. Se vad som händer när en vindsamlare reser runt i ett mobilt vindlaboratorium och samlar vind från hela världen.

Naturkraft: sätt igång fantasin

Lek, fantasi och kunskap
Gå på upptäcktsfärd i den fascinerande naturen och prova krafterna med lekar och aktiviteter som sätter igång kroppen. Med frisk luft som fast följeslagare kan ni utforska och låta sinnena ta in allt i parken – och ni kommer garanterat hem med ny kunskap.

Parken
Ni bestämmer själva riktning och tempo. Ni kanske är sugna på att prova krafterna med den stora linbanan först, eller uppleva tallskogen och höra parkens personal berätta om hur skogen etablerades – och vilka prövningar som de stora tallarna har fått gå igenom. Och nu när ni har blivit nyfikna kan ni få höra om sju andra naturtyper och utforska allt från den vackra västjylländska heden till sanddyner med strandråg.

Kom in
I Naturkraft-parken är det också möjligt att få komma in och se fina utställningar om naturens krafter, närmare bestämt finns det hela tre kupoler med varsin spännande utställning. Gå runt i kupolerna och låt er överraskas. Även om ni befinner er inomhus kan ni ändå höra regnets kraftiga trummande – tack vare den särskilda folie som huvudbyggnaden består av. Ni kan också se landskapet runtomkring och lägga märke till naturen utanför.

Aha-upplevelser för stora och små
I Naturkraft-parken kan hela familjen leka sig till mer kunskap om natur, hållbarhet och klimat genom många olika aktiviteter som var för sig berättar en historia. Dyk ner i naturens hemligheter och njut av att vara nyfiken tillsammans med familjen.